Начало Пловдив днес Актуализираха имената на автобусните спирки в Пловдив

Актуализираха имената на автобусните спирки в Пловдив

IMG_1012

ОП „Организация и контрол на транспорта“ осъвремени списъка на автобусните спирки по линиите на масовия вътрешноградски транспорт в Пловдив.
„С развитието на градската инфраструктура през последните няколко години маршрутите на някои от автобусните линии се промениха и удължиха. Бяха разкрити нови значими обекти, свързани с културно-историческото наследство, които дадоха по-съдържателни от досегашните имена на част от спирките – „Папараци“ вече се казва „Малка раннохристиянска базилика“, има спирки „Голяма раннохристиянска базилика“, „Квартал Капана, Стария град“, коментира директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.
В момента в Пловдив има около 500 автобусни спирки. За улеснение на гражданите освен с номера те са обозначени и с имена. След обществено допитване е готов последният вариант на обобщаващата таблица на спирковото стопанство, но до края на следващата седмица – 9 февруари, пловдивчани могат да дадат още идеи за евентуални промени на имейл [email protected].
Обобщаващата таблица на спирковото стопанство е публикувана в сайта на Община Пловдив – www.plovdiv.bg/item/transport/ – рубриката „Актуална информация“.

7,791 total views, no views today