Начало Пловдив днес Бизнес делегация от Бурса проучва възможностите за инвестиции в региона на Пловдив

Бизнес делегация от Бурса проучва възможностите за инвестиции в региона на Пловдив

sresta_bursa_1

Възможностите за инвестиране в производство в региона обсъдиха днес представители на Асоциацията за среден бизнес в турския град Бурса и заместник-кметът “Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” на Община Пловдив Стефан Стоянов.

В Тракия икономическа зона работят инвеститори от различни страни, но основните са от Европейския съюз.  Сред водещите сектори са производството на части за автомобилната индустрия и машиностроенето. Над 75 хиляди са заетите в производство в региона, подчерта Стефан Стоянов. Той допълни, че всяка година Община Пловдив изготвя и издава икономически анализи в помощ на потенциалните инвеститори.

Нашите индустриални зони са добре организирани и получават подкрепата на местните власти, заяви заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов.

Гостите от Бурса задаваха въпроси, свързани с данъчната система в България, пазара на електроенергия и горива, ресурса от работни кадри и други теми, свързани с потенциални инвестиции.

На срещата присъстваха кметът на Община Първомай Ангел Папазов и председателят на Клъстер Тракия икономическа зона Пламен Панчев.

sresta_bursa_3 sresta_bursa_2 sresta_bursa_4 sresta_bursa_5 sresta_bursa_6

6,594 total views, no views today