Начало Пловдив днес Висши френски магистрати посетиха Пловдив в рамките на обучителна програма

Висши френски магистрати посетиха Пловдив в рамките на обучителна програма

среща с делегати от Франция (6)

Над 100-членна делегация от Франция посети Пловдив и се срещна с кмета на града инж. Иван Тотев и заместник-кметовете Стефан Стоянов и Георги Маринов. Специалисти по сигурност, магистрати, юристи, адвокати, полицаи са на посещение в България, част от програмата им по едногодишен курс на обучение „Сигурност и правосъдие“.

Големият брой на преките чуждестранни инвестиции, Европейска столица на културата и подготовката за 2019 година, икономическото развитие, ниските проценти на безработица, търсенето на работници, бурното развитие на ИТ сектора и откриване на 6000 работни места в сектора, бяха сред темите на разговора. Кметът Иван Тотев не пропусна на отбележи богатата история и римското наследство на Пловдив и политиката, която администрацията провежда за тяхното опазване.

„Разкопките и археологическите находки, разнообразието на етническа култура и толерантността, с която Пловдив е известен, са сред причините ние да се гордеем с града, в който живеем“, обясни кметът и допълни, че всяка година се увеличава броят на туристическите нощувки, а привлекателността на Стария град го поставя на челна позиция в класациите на най-посещавана дестинация в България.

„Предизвикателствата пред Пловдив като университетски град с 40 000 студенти, реализацията на европейските проекти, привличането на вискотехнологичните инвеститори и 70 000 заети в производството са причините да водим политика, която да развива икономиката на града“, сподели още кметът Иван Тотев и посочи, че Пловдив може да се нарече индустриалната столица на България.

„Бързото развитие на IT индустрията води до един добър стандарт на живот, а това привлича все повече млади хора“, подчерта заместник-кметът Стефан Стоянов. Производството в региона дава 50 %  от БВП, а бизнес услугите са най-динамичния сектор, определи той.

„Добър потенциал има и хранително-вкусовата промишленост. Тракия икономическа зона е сред най-големите в югоизточна Европа със своите 120 предприятия и свободни площи, а 1,2 милиарда инвестициите на зелено. Тук представителства имат два големи френски инвеститора – „Шнайдер електрик“ и „Ладекоер““, допълни в представянето си Стоянов.

Заместник-кметът Георги Маринов запозна присъстващите делегати от Франция с по-конкретни данни за функцията на общинска полиция и общинска охрана, които се грижат за спазването на реда в града. Той не пропусна да отбележи, че основните места в Пловдив са под постоянно наблюдение, а допълнително 15 възлови кръстовища са оборудвани с камери. „Работи се и по проект за изграждане на видеонаблюдение на входно-изходните артерии с цел превенция и сигурност“, уточни още той.

В знак на уважение и благодарност ръководството на Висшия институт по сигурност и правосъдие връчи на кмета Иван Тотев почетен плакет.

среща с делегати от Франция (7) среща с делегати от Франция (5) среща с делегати от Франция (3) среща с делегати от Франция (1)

5,632 total views, no views today