Начало Събития „Дни на зелената система” и Международен ден на биологичното разнообразие – 2016 в Пловдив

„Дни на зелената система” и Международен ден на биологичното разнообразие – 2016 в Пловдив

esenno_zacvetqvane

За поредна година Община Пловдив чрез Дирекция „Екология и управление на отпадъците” организира отбелязването на „Дни на зелената система” и Международен ден на биологичното разнообразие. В периода от 16-ти до 24 май 2016 г., са планирани редица мероприятия, насочени към формиране у децата от ранна възраст на осъзнато екологично отношение към природата и отговорно поведение към обитателите й.

Едно от основните събития ще се проведе на открито в Цар Симеоновата градина на 17-ти май от 14:00 ч., където главни действащи лица ще бъдат деца от пловдивските училища. Те ще представят свои проекти и тематични изработки. В същия ден ще бъде монтирана, специално моделирана и реализирана от учениците от Професионална гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „Христо Ботев” библиотека на открито, която ще предостави възможността на посетителите в парка, при желание, да се насладят и на интересна книга под дебелата сянка на дърветата.

Такава библиотека на открито ще бъде монтирана и на територията на Младежки център – Пловдив на 19-ти май. В този ден любознателни млади природозащитници ще обменят знания по между си, посредством представяне на собствените си проучвания на тема „Биологичното разнообразие в подкрепа на хората и техния поминък”. Беседата ще се състои в музей-аптека „Хипократ“ в Стария Пловдив.

Финал на дните, посветени на зелената система и биоразнообразието, ще бъде отличаването на спечелилите в конкурса „Най-добре поддържана междублокова градинка в Пловдив”.

13,550 total views, no views today