Начало Събития „Дни на музиката в Балабановата къща“ продължават с танцовия спектакъл PLACEBO

„Дни на музиката в Балабановата къща“ продължават с танцовия спектакъл PLACEBO

На 12 октомври от 18.30 ч. талантливите студенти от програма „Танцов театър“ на Нов Български Университет ще представят атрактивна симбиоза между танц, театър и компютърна анимация в знаковото арт пространство Баня Старинна. Техен хореограф и режисьор е прочутата Анна Пампулова.

 „В медицината „плацебо“ е всяка симулирана медицински неефективна интервенция, която се назначава с предполагаемо терапевтично въздействие, използващо внушението. Но пациети приложили „плацебо“ лечение, биха могли да имат видимо подобрение на физическото или психическото си състояние. Намирам пряка връзка с Плацебо ефекта и целите на спектакъла, който създадох.

Спектакълът съдържа поредица миниатюри, взаимно несвързани, изградени на базата на симбиозата между музика, танц и компютърна анимация. Във всяка от тях се развива различна човешка емоционална енергия. Създадох спектакъла, за да провокирам определени настроения у зрителя и танцьора, чрез помощта на редуването на визуални ефекти, различни по динамика танц и музика, без да налагам прецизно формулирано послание а да стимулирам индивидуалните усещания и емоции на зрителите. Като филм с отворен край. Технологичният свят и връзката му с човешкия е напълно възможна и търпи своето развитие в позитивна насока, без да губим индивидуалната си сетивност и енергия.“

Режисьор: ас. д-р Анна Пампулова;

Хореография: ас. д-р Анна Пампулова и студенти „Танцов театър“;

Костюми: ас. Яна Дворецка;

Ръководител ефекти: гл. ас. д-р Николай Милев;

Визуални ефекти: Петър Петров, УФЦ и Илия Шекерджиев, студент НБУ;

Музика: колажи от съвременна музика

 Участници: Мирослава, Александра, Христина, Людмила, Даниела, Ирина, студенти „Танцов театър“.

Билети на място преди спектакъла

Център за съвременно изкуство Пловдив – Баня Cтаринна

Адрес: бул. „6-ти септември“ 179

6,730 total views, no views today