Начало Пловдив днес Заместник-кметът Стефан Стоянов присъства на откриването на нов завод край Пловдив

Заместник-кметът Стефан Стоянов присъства на откриването на нов завод край Пловдив

nov_zavod (2) nov_zavod (1)

Нов завод на немската компания Вили Елбе аутомотив България ЕООД за производство на кормилни уредби, компоненти за кормилни системи и карданни валове за компании, произвеждащи автомобили в цял свят беше открит вчера. Инвестицията е за над 9 милиона евро и ще бъдат открити 130 нови работни места. Лентата прерязаха заместник-кметът на Община Пловдив Стефан Стоянов, директорът на завода Звезделин Веселинов, изпълнителният директор на фирмата Александър Вохак.

За първи път фирмата стъпва на Българския пазар с новата си производствена база в Промишлено-търговска зона, местност Капсида, ул. Асеновградско шосе и официално вече е част от семейството на Тракия икономическа зона.

Заместник-кметът Стефан Стоянов припомни, че Пловдив и региона преживяват важна трансформация след финансовата криза през 2009г. Тогава 9 общини с 6 индустриални зони обединиха усилията си и създадоха проекта Тракия икономическа зона.  С това се даде старт за приличане на нови сериозни инвеститори. Стоянов приветства от името на кмета на Община Пловдив инж. Иван Тотев представителите на компанията и партньорите, дошли да уважат откриването.

„Фирми като Вили Елбе са част бъдещето на този регион заради динамичния начин, по който се развиват и водят до стабилен растеж. Надявам се след няколко години тук да стъпи голям автомобилен производител заради предприятията, които създават тук сериозни производства, добро качество, което е първата стъпка към привличането на голям автомобилен производител“, допълни още Стефан Стоянов.

По думите му автомобилната индустрия и машиностроенето са бъдещето на региона. Половината от икономиката е в производството и машиностроенето, с което Пловдив се нарежда сред една от големите индустриални зони в Югоизточна Европа.

„Тук ще намерите добри и качествени работници, отговорни към компанията, което е началото на един много добър бизнес“, заключи заместник-кметът Стефан Стоянов.

Фирма Вили Елбе разполага общо със 6000 работници и служители в производствени центрове в Германия, Норвегия, Швейцария и Китай. Предстои следващата година да се открие нов завод в Мексико.

За производството се използват бъдещи технологии, отговарящи на най-високо ниво и екологични стандарти.

12,619 total views, no views today