Начало Събития Започва „Вкусът на Пловдив” Коледа 2017 – най-новият кулинарен фестивал

Започва „Вкусът на Пловдив” Коледа 2017 – най-новият кулинарен фестивал

ВКУСЪТ_НА_ПЛОВДИВ

Първото издание на най-новото кулинарно шоу – фестивалът „Вкусът на Пловдив” Коледа 2017 ще се състои на 8 и 9 декември 2017 на третия етаж в МОЛ Марково тепе. Организира се от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“ – Пловдив“ и Регионална занаятчийска камара – Пловдив, в партньорство с Община Пловдив, Общинско предприятие „Туризъм“ – Пловдив, МОЛ „Марково тепе“, БХРА, фондация LocalFood.bg и Асоциация на професионалните готвачи – Пловдив.

По време на двата дни от 14 до 19 часа, изявени пловдивски ресторанти и производители на местни храни и напитки ще демонстрират своята кухня и продукция извън обектите си, шеф готвачи от Пловдив ще демонстрират изделията си пред очите на посетителите, които ще могат да опитват различните вкусове на пловдивските заведения и производители, обединени от една обща концепция, допълнена с много съпътстващи напитки, вино и бира. Амбицията на организаторите е през следващите години, фестивалът да се развива, разширява и дообогатява. Това разказаха днес на пресконференция в Дома на културата „Борис Христов“ инж.Александър Държиков – заместник-кмет по култура и туризъм, Виделина Гандева – директор на ОП „Туризъм“, Енчо Енев – председател на Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“ – Пловдив и член на УС на БХРА, Тони Симидчиева – председател на РЗК – Пловдив и Иво Проданов – представляващ ресторант „Хемингуей“ и сладкарница „Долче Фелини“.

Гост – водещ на тазгодишното издание е Иван Звездев, откъдето се ражда и подбранда на събитето „Иван Звездев и звездни пловдивски ресторанти“. В програмата на представянето са включени и много занимателни игри за публиката и Коледни изненади. Всичко това ще се случва на фона на тематични камерни изпълнения на прекрасните момичета от квартет „Класик Вю“ – Пловдив. Девическа хорова формация „Евмолпея“ ще огласи фестивала през първия ден с подбран репертоар от коледни и новогодишни песни. Ученици от професионалната гимназия по туризъм „Д-р Асен Златаров“ ще асистират на шеф готвачите и производителите на храни.

Между звездите на тазгодишното дебютно издание на фестивала са веригата сладкарници „Долче Фелини“ и ресторантите „Хемингуей“, „Торро Гранде“, „Ноте ди вино“ и „Сол и пипер“, носители на големите награди на туристическия бранш за 2017 г. Участват също именити и любими пловдивски заведения като „Одеон“ и „Рая“, Бир стоп – Пловдив, множество производители на сладкарски продукти, производители на мед и медни продукти, както и на хлебни изделия.

Фестивалът „Вкусът на Пловдив” Коледа 2017 ще бъде открит официално от заместник-кмета по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков на 8 декември, петък, точно в 14.00 часа.

P1190798

P1190808

7,326 total views, no views today