Начало Пловдив днес Започна изграждането на спортна зала в СОУ „Свети Патриарх Евтимий“

Започна изграждането на спортна зала в СОУ „Свети Патриарх Евтимий“

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев даде старт на изграждането на нова спортна зала в Средно общообразователно училище „Св. Патриарх Евтимий“.

Това е едно от емблематичните пловдивски училища и то заслужава да има нова модерна зала, коментира инж. Тотев. За изграждането на съоръжението  в Пловдив правителството отпусна през август тази година един милион лева.

Министерският съвет реши девет общини да получат до 10 млн. лв. общо за изграждане на нови и ремонт и модернизиране на съществуващи физкултурни салони в 10 училища и за обособяването им в многофункционални спортни зали. Това са Столична община и общините в Пловдив, Бургас, Стара Загора, Благоевград, Велико Търново, Ловеч, Русе и Шумен.

4 млн. от средствата се осигуряват от бюджета на Министерството на образованието, младежта и науката, а останалите са за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Правителственото решение ще позволи разширяване и модернизиране на спортната база на училищата и до създаване на условия за пълноценното й използване за физическо възпитание и спорт от учениците, което е фактор за преодоляване на неблагоприятните тенденции в здравословното състояние на подрастващите, последица от недостатъчната двигателна активност.

6,796 total views, no views today