Начало Пловдив днес Започна четвъртото Дефиле на младото вино

Започна четвъртото Дефиле на младото вино

Заместник-председателят на Народното събрание Менда Стоянова и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев дадоха старт на Четвъртото дефиле на младото вино в Стария град.

 Подобни инициативи ще ни позволят да създадем един по-атрактивен туристически продукт, който да привлече многобройни туристи, заяви кметът Иван Тотев. Той допълни, че Община Пловдив подкрепя и ще подкрепя подобни събития. Можем да се гордеем, че Дефилето на младото вино носи добавена стойност на Пловдив и региона. Само да правим хубаво вино не е достатъчно. Важното е да търсим нови пазари, допълни инж. Тотев.

 Председателят на НС Менда Стоянова, която извърши ритуала по символичното отваряне на божолето, заяви, че с това издание събитието вече излиза извън границите на региона и изрази надежда следващата година то да стане национално.

 Председателят на Съвета по туризъм Любозар Фратев подчерта, че тази година се отбелязва над 40 % ръст на винопроизводителите, участници в дефилето. Очаква се и повишаване на посетителите, които за миналата година бяха над 7000.

 Празникът започна с колоритно Дионисиево шествие, а настроението бе допълнено от богата музикална програма. Сред официалните гости бяха заместник-министърът на икономиката и туризма Иво Маринов, областният управител Здравко Димитров, общински съветници, кметове.

 Организатори на Дефилето на младото вино са Съвет по туризъм – Пловдив, Община Пловдив, ОИ „Старинен Пловдив”, Националната лозаро-винарска камара, Европейски рицарски орден на виното и Асоциация на българските винари.

6,657 total views, no views today