Начало Пловдив днес Заработи лятна читалня на открито в Цар Симеоновата градина

Заработи лятна читалня на открито в Цар Симеоновата градина

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев присъства на старта на тазгодишната лятна читалня на открито в Цар Симеоновата градина. Библиотеката в парка ще очаква малките любители на книгите и магията на творчеството за деца всеки четвъртък през този месец – 04 /откриване/, 11, 18 и 25 /закриване/ юли от 10:00 до 12:00 часа в до Пеещите фонтани.

Изключително съм щастлив, че за втора поредна в Пловдив се провежда тази лятна читалня на открито и се надявам тя да бъде едно от притегателните места в Цар Симеоновата градина. Книжките и приказките създават много навици и формират начин на мислене у децата. Дъщеря ми е във възраст, в която всяка вечер четем приказки и голяма част от книжките, които виждаме тук, вече сме ги прочели, сподели инж. Тотев. Книгите и четенето обогатяват въображението на децата и ги подготвят за света по един много обаятелен начин, допълни той.

Кметът на Пловдив изрази своята благодарност към доброволците от Националния алианс за работа с доброволци и на служителите от детския отдел на Народна библиотека „Иван Вазов“ за организацията и провеждането на събитието, както и на издателствата, които подпомагат лятната библиотека.

Генераторът на идеята Мария Петрова обясни, че са подготвени награди за най-активните участници в читалнята на открито. Всеки малък читател ще има карта, на която ще събира точки за участието си в десетките забавни литературни игри, за украсяването на замък на приказките, за научаване на скоропоговорка, за изразително четене, за справяне със стотиците логически занимавки от активните карти, за разказване на приказки.

Всичко е съобразено с възрастта и интересите на дечицата. Младите доброволци  ще са плътно до тях и ще отговарят за доброто настроение на присъстващите. На откриването присъства и директорът на РНБ „Иван Вазов“ Димитър Минев.

 

7,572 total views, no views today