Начало Актуално Награждават най-добрите ученици от кампанията „Грамотни ли сме?“

Награждават най-добрите ученици от кампанията „Грамотни ли сме?“

knigi

Награждаването на най-добре представилите се ученици в есенния етап на кампанията „Грамотни ли сме?” ще се състои в петък, 1-ви декември 2017 г., от 14.00 часа в Сградата на Общински детски комплекс на бул. „Шести септември“ 193, съобщиха организаторите. В него взеха участие общо 718 ученици, съответно от VІІ клас 349 ученици и от ХI – ХІІ клас 369 ученици от 31 общински, държавни и частни училища.

Най-добре представилите се 148 ученици ще бъдат наградени със специализирана литература – „Практическа граматика – нови правила“ и „Матура без проблеми – ІІ част“. С „Речник на чуждите думи в българския език“ за максимален резултат точки от теста за ХІ – ХІІ клас се награждават учениците Ангел Илиев Дойчинов и Ренета Тодорова Колева от ХІ клас на ОМГ „Акад. Кирил Попов“.

Припомняме, че на 27.10.2017 г. се проведе есенният етап за 2017 г. от кампания „Грамотни ли сме?“, организирана от Община Пловдив, отдел „Образование“, съвместно с Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс.

Целта на кампанията е да се провери нивото на грамотност на участниците, свързана с компетентностите, които трябва да са придобили в обучението си по български език до съответния етап. Тестовите варианти за двете възрастови категории (VІІ клас и ХI – ХІІ клас) са съобразени с образователната степен на учениците. Всеки от тестовете е разработен по моделите на изпитните варианти за национално външно оценяване и държавен зрелостен изпит, като включват само въпроси от модулите, свързани с изучения материал по български език. Разнообразните типове задачи от отворен и затворен тип провокираха участниците да покажат до какво ниво са овладели правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната норма в съвременния български книжовен език.

6,530 total views, no views today