Начало Пловдив днес Нови и освежени пешеходни пътеки за първия учебен ден в Пловдив

Нови и освежени пешеходни пътеки за първия учебен ден в Пловдив

novi_peshehodni_pateki_4

В навечерието на 15 септември над 320 пешеходни пътеки край детски градини и училища, както и на оживени кръстовища около тях, са с обновени пешеходни пътеки. Това съобщи заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив инж. Златин Велев.
Всички места за пресичане са обозначени със съответната вертикална пътна сигнализация, която да гарантира безопасността на учениците.
Приключиха дейностите и по поредните две повдигнати пешеходни пътеки, които от днес се използват вече активно. Едната е на кръстовището на ул. „Стефан Стамболов“ с ул. „Славееви гори“ в район „Южен“, а другата – между „Брезовско шосе“ и ул. „Борба“ в „Северен“.
Готова и сигнализирана е и новата пешеходна пътека на ул. „Димитър Талев“ до ЖК „Оазис“. От ОП „Организация и контрол на транспорта“ напомниха , че скоро на ул. „Богомил“ до училище „Васил Левски“ експериментално бе изградена пътека от бели бетонни ивици. Резултатът се оказа добър и такъв тип „зебри“ предстои да се появят и на други паважни улици.
С LED лампи е обновена светлинната сигнализация тип „Бягащ пешеходец“ на пешеходните пътеки до училищата „Димитър Матевски“ и „Елин Пелин“, както и до Университета до хранителни технологии. Освен че е по-икономично, така предупредителната сигнализация се вижда отдалече.
Инж. Златин Велев предупреди шофьорите да спазват пътните знаци, което е особено важно за безопасността на всички участници в движението. „Нека да пазим децата не само утре, когато се очаква голяма оживление около училищата, а всеки ден, тъй като отговорността ни към тях е многократно по-голяма“, призова той.

novi_peshehodni_pateki_1

novi_peshehodni_pateki_2

novi_peshehodni_pateki_3

novi_peshehodni_pateki_5

7,964 total views, no views today