Начало Събития Община Пловдив представи добри практики в туризма на заседание на НСОРБ в град Първомай

Община Пловдив представи добри практики в туризма на заседание на НСОРБ в град Първомай

По покана на Постоянната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм на Националното сдружение на общините в Република България и лично на кмета на град Първомай Ангел Папазов, община Пловдив сподели добри практики в сферата на туризма през първия ден от проведеното открито заседание на Комисията (15 -16 юни 2017 г.) в град Първомай. В панела за туризъм, от името на община Пловдив взеха участие заместник-кметът по култура и туризъм Александър Държиков  и директорът на ОП „Туризъм“ – Пловдив Виделина Гандева.

В презентацията си, заместник-кметът Държиков представи пред участниците предимствата на дестинацията за развитие на културния и конферентния туризъм, а Виделина Гандева изнесе презентация на тема „Специализираните форуми като канал за комуникация на туристическата дестинация“.

Представителите на НСОРБ и гостите на заседанието се запознаха с разнообразния културен календар на града и утвърдените и устойчиви в годините специализирани форуми, които се провеждат в Пловдив – доказан ключов маркетингов подход за развитие на дестинацията.

В заседанието участва и Министър Николина Ангелкова, която представи основните приоритети на Министерството на туризма за развитие на нормативната уредба в сектора. По време на заседанието министър Ангелкова презентира и плановете за създаване на институт за отнемане на звезди с ясно разписани правила за неговото функциониране. Стана ясно още, че се планира да има и туристически инспекторат като звено към Министерството на туризма. НСОРБ представи проекта си за създаване на мрежа на общинските туристически информационни центрове.

6,430 total views, no views today