Начало Събития Община Пловдив се представи успешно на Международното туристическо изложение за професионалисти „Интурмаркет“ в Москва

Община Пловдив се представи успешно на Международното туристическо изложение за професионалисти „Интурмаркет“ в Москва

IMG_7347

В периода 10-12 март 2018 г. Община Пловдив участва в Международното туристическо изложение за професионалисти „Интурмаркет“, което се провежда за 13-та поредна година в Москва, Руска Федерация. България се представи на международната борса с национален щанд на площ от 100 кв метра. Заедно с Пловдив, съизложители от българска страна на щанда на Министерство на туризма на Република България бяха курортен комплекс „Дюни“ и община Самоков. Основен фокус в представянето на страната бяха възможностите за морски, културно-исторически, бланео, СПА и уелнес туризъм. Българският щанд бе открит от Министъра на туризма Николина Ангелкова.
В рамките на изложението, представителите на община Пловдив проведоха множество срещи с туроператори и туристически агенти от двете палати, в които беше разположена изложбата – за чуждестранни участници и за представители на руските региони, както и с Михаил Малцев – изпълнителен директор на Уралската Асоциация по туризъм и с посланика на България в Москва – Н.Пр. г-н Бойко Коцев.
Голям интерес към Пловдив проявиха професионалисти от туристическия бранш от страните Китай, Турция, Гърция, Египет и Судан. Тази година, заедно с България на „Интурмаркет“ участваха над 1 400 изложители от над 130 страни и всички руски региони и национални туристически представителства. Посетителите, по данни на организаторите, са били над 74 хиляди.
Русия е пети пазар за входящ туризъм за България през 2017 г. с близо 558 хил. туристи, по данни на Министерство на туризма. Страната ни е предпочитано място за почивка, благодарение на чистата си природа, многобройните си културни и исторически паметници, лечебните води и прекрасната кухня, а над 400 хил. граждани на федерацията имат втори дом в България.
От 13 -15 март, отново в Москва, предстои провеждането на още един туристически форум – МИТТ „Пътешествия и туризъм“ 2018. Община Пловдив ще се рекламира в него посредством цяла страница в специалния руски брой на списание „Туризъм и отдих“, което ще бъде представено на националния щанд. Акцентът на публикацията е „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

IMG_7348

IMG_7349

6,117 total views, no views today