Начало Събития Оперната класика „ТРАВИАТА” с участието на звездата СОНЯ ЙОНЧЕВА само на 18 май в Синема Сити – Пловдив

Оперната класика „ТРАВИАТА” с участието на звездата СОНЯ ЙОНЧЕВА само на 18 май в Синема Сити – Пловдив

Програмата „Метрополитън опера: На живо от Ню Йорк“ гостува за пръв път в Пловдив с прочутата опера на Верди “Травиата” с участието на световноизвестното българско сопрано с пловдивски корени Соня Йончева като Виолета Валери. Предстои да видим шедьовъра на Верди на 18 май  от 19.00 часа  в  Синема Сити  -  Пловдив в рамките на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща”. Билетите за излъчването са в продажба онлайн на cinemacity.bg.

Соня  Йончева представя за първи път великолепната си интерпретация на обречената куртизанка Виолета Валери пред зрителите на програмата „Метрополитън: На живо от Ню Йорк”.  В ролята на нейния любим Алфред се изявява изгряващият американски тенор Майкъл Фабиано. А в тази на Жорж Жермон, бащата на Алфред – прочутият баритон Томас Хемпсън. Заснетият спектакъл на „Травиата” е възстановената за сцената на „Метрополитън” постановка на режисьора Вили Декер, с участието на звездите Анна Нетребко и Роландо Виясон, превърнала се в истинска легенда след фурора, който предизвиква на Залцбургския фустивал през 2005 г. Сега на диригентския пулт застава директорът на Операта в Сан Франциско Никола Луизоти. А изчистената, стилизирана сценография на Волгфанг Гусман поставя нови психологически предизвикателства пред хора и солистите в оперната драма.

„Соня Йончева добавя името си към списъка от велики Виолети на сцената на Метрополитън” – отсъжда Джеймс Джордан от „Обзървър”, а „Ню Йорк Таймс” отбелязва, че българското сопрано е изпълнило ролята с „неустоима виталност и чувственост”.

“Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” е програма от сателитни излъчвания на живо, създадена през 2006 г. с цел съвременното оперно изкуство от световна величина да достигне до по-широка аудитория и да привлече нови почитатели. Проектът демонстрира неочаквани възможности за ново преживяване на сценичното изкуство чрез мултимедийното съчетание между опера и кино. Днес прожекциите на МЕТ се излъчват в над 2000 киносалона и 70 страни в цял свят. Програмата се реализира в България за трета поредна година, благодарение на фондациите “Америка за България” и “Виа Фест МТФ Варненско лято”, с подкрепата на Столична община, Британски съвет в България и  Cinema City.

8,851 total views, no views today