Начало Пловдив днес Пловдив обявява национален конкурс за велосипедни стойки

Пловдив обявява национален конкурс за велосипедни стойки

Ежегодният международен фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK и производителите на велосипеди SPRINT обявяват национален конкурс за велосипедни стойки. Организаторите  подкрепят  усилията на град Пловдив за подобряване на качеството на градската среда. Конкурсът стартира на 25 март 2014 г., желаещите могат да изпратят своите проекти до 22 април 2014 г. на [email protected]. Победителят ще бъде избран от 5-членно жури и ще получи парична награда и реализация на проекта. Избраният проект ще бъде произведен в 20 бройки и монтиран от SPRINT на обществено значими локации из целия град със съдействието на община Пловдив. Повече информация за етапите на конкурса и необходимите документи може да намерите на адрес edno.bg/onedesignweek.

Публиката също има възможност да избере своя фаворит. Toй ще получи парична награда от SPRINT и един велосипед SPRINT Radical 27,5. Директорът на международния фестивал ONE DESIGN WEEK Бояна Гяурова обяви, че най-добрите проекти участвали в конкурса ще бъдат показани в изложба по време фестивала (20 – 29 юни), в който тази година ще участват дизайнери от 22 държави.
„Пловдив е градът с най- много велоалеи в България, а в момента работим по проект за обновяването на 11 км съществуващи и изграждането на 37 км нови велосипедни трасета“, заяви зам. кметът по култура и образование на Пловдив Стефан Стоянов.
„SPRINT повярва в мотото на Пловдив „Заедно“, защото сме убедени, че само с общите усилия на всички граждани, на бизнеса, на общината, на културните институции можем да спечелим титлата Европейска столица на културата 2019“,  каза Иван Илчев, Mаркетинг директор на SPRINT.

Журито, което ще следи за спазване на правилата на конкурса, е в състав:
•    инж. Димитър Кацарски – Заместник – кмет „Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции“, Община Пловдив.
•    Адриана Димитрова – Програмен директор на ЕДНО. Адриана полага усилия  в подкрепата, лансирането и развитието на българския дизайн на местна и световна сцена чрез тематични изложби, които са показвани както у нас, така и в редица европейски държави.
•    Бояна Гяурова – Директор на ONE DESIGN WEEK. След като завърша кинознание и история на изкуството в Кьолн, Германия, се завръща в България и започва работа в списание Едно. Тя е основният двигател зад юбилейното издание на ЕДНО „Българската нова вълна“.  Днес Бояна е директор на фестивала за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK.
•    Димитър Григоров – Дизайнер в SPRINT.
•    Арх. Димитър Славчев – архитект.
ONE DESIGN WEEK е международен фестивал за дизайн и визуална култура. Провежда се всяка година през юни месец. Програмата му включва професионален форум с участието на изтъкнати имена от цял свят и ред събития със свободен достъп за широката публика – изложби, творчески работилници, дискусии, лекции, детска програма, филми, книги, партита.

ONE DESIGN WEEK се провежда за първи път през 2009г., а през 2014 фестивалът за първи път ще се проведе в Пловдив и с тема НОМАД. Събитието се организира от платформата за културни събития ЕДНО, организатор oще на ONE ARCHITECTURE WEEK и ONE DANCE WEEK.

6,070 total views, no views today