Начало Актуално Пловдив се включва в инициативата „Да изчистим България заедно!”

Пловдив се включва в инициативата „Да изчистим България заедно!”

fontan_obstinata (1)

На 16 септември 2017 г. (събота) за пореден път ще се проведе най-мащабната доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно!”.  Тя цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

Главната роля в инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене, се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на каузата да направим България чиста.

Кампанията е част от събитията, които са предвидени в програмата на Община Пловдив за отбелязване на „Европейската седмица на мобилността” от 16-22 септември и всички следват темата „Чиста, споделена и интелигентна мобилност“.

В тази връзка от общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците“ апелират: „Елате с велосипед или пеша до мястото, където ще се включите в кампанията „Да изчистим България заедно”.

Началото ще бъде поставено в 10:00 ч., като временни пунктове за раздаване на материали (чували и ръкавици), необходими за почистването ще се обособят на следните места в града:

-           „Данов хълм” – пред Радио и телевизионен център;

-          Парк „Лаута” – до „Парк-хотел Пловдив”;

-          Парк „Лаута”- беседката до барбекюто;

-          Гребна база – пред ресторант „Гребеца”;

-          Гребна база „Розариум” – на алеята зад Братската могила до кучешката площадка;

-          Гребна база – Отрезвителя;

-          „Младежки хълм” – до Детската железница;

-          Хълм „Бунарджика – до паметника на „В. Левски”.

-          Северният бряг на река Марица (тревните площи) – до магазин „Лекси” в близост до детски център „Тон Бонбон” ;

-          Кв. „Гладно поле” – пред администрацията на р-н Източен;

-          Парк “Източна Румелия“ на ул. „Кукуш”;

-          Надлез „Родопи” – тревни площи.

Чували и ръкавици ще бъдат раздавани на гражданите в обявените 12 временни  пункта минути преди старта и по време на самата акция, също така материали за почистването ще се раздават през целия ден във всички районни администрации.

В кампанията предварително са заявили участие, както доброволци от различни компании, общински и държавни институции, така и много граждани.

Община Пловдив призовава гражданите активно да се включат в почистването, за да направим заедно Пловдив още по-приветлив и уютен град. Всички ние сме стопани на града – нека се грижим за опазване на чистотата му всеки ден!

1,851 total views, 4 views today