Начало Актуално Пловдив се включва в инициативата „Да изчистим България заедно!”

Пловдив се включва в инициативата „Да изчистим България заедно!”

Plovdiv_fontan

На 15 септември 2018 г. (събота) за пореден път ще се проведе най-мащабната доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно”.  Тя цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

Кампанията стана част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018.  България ще чисти заедно с милиони доброволци от 150 страни. Вече осма поредна година инициативата „Да изчистим България заедно” ще превърне в един отбор хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място.

Главната роля в инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене, се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на каузата да направим България чиста.

Стартът в съботния ден ще бъде поставен от 10:00 ч., като временни пунктове за раздаване на материали (чували и ръкавици), необходими за почистването ще се обособят на следните места в Пловдив:

-           „Данов хълм” – пред радио и телевизионен център;

-          Северният бряг на река Марица (тревните площи) – до магазин „Лекси” в близост до детски център „Тон Бонбон” ;

-          Парк „Каменица”;

-          Парк „Чайка”;

-          Новия парк на ул. „Богомил”;

-          Парк „Източна Румелия”;

-          Парк „Кронщад”;

-          Парк „Ружа”;

-          Междублоковото пространство на ул. „Росен”, „Ружа” и „Ранни лист”;

-          „Ботаническата градина” – от страната на р-н „Тракия”.

-    „Младежки хълм” – до Детската железница;

Чували и ръкавици ще бъдат раздавани на гражданите в обявените временни  пунктове минути преди старта и по време на самата акция, също така материали за почистването ще се раздават през деня и във всички районни администрации.

В кампанията предварително са заявили участие, както доброволци от различни компании, общински и държавни институции, така и много граждани.

Всички ние сме стопани на града – нека се грижим за опазване на чистотата му всеки ден, заявяват от общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците“ в Пловдив и призовават за активност в инициативата „Да изчистим България заедно!“.

2,534 total views, 4 views today