Начало Пловдив днес Пред старт е вторият етап от реконструкцията на Римския стадион

Пред старт е вторият етап от реконструкцията на Римския стадион

Пред старт е вторият етап от реконструкцията на Римския стадион на стойност 500 хил. лв., изпълнителят на проекта вече е избран, подписваме договора и предстои първата копка, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Сред най-важните елементи на реконструкцията е промяната на съществуващата сега тераса. Масивното бетонно стълбище от западната страна ще се премахне и ще се замени с ажурна конструкция и платформа за хора в неравностойно положение. Предстои изграждането на информационен център с търговски обект.

 Проектът предвижда конструктивна промяна на терасата, която с новия си дъговиден контур цели запазване на общите пропорции на обекта. Прожекционна и изложбени зали също са включени като част от проекта.

 Входът на Римския стадион като емблема на Пловдив остава свободен, заплащане се предвижда единствено за посещенията в киносалона. Прожекциите там ще са в 3D формат на широк екран. Вече се работи по първия филм – „Пловдив през ІІ век”, за който експерти прогнозират, че ще е уникален за България.

4,939 total views, no views today