Начало Пловдив днес Първа копка на нова детска градина в район „Южен”

Първа копка на нова детска градина в район „Южен”

Вицепремиерът Симеон Дянков, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и  районният кмет Людмил Русанов направиха първата копка на новата детска градина „Котаракът в чизми“ в двора на СОУ „Константин Величков” в район „Южен”.

 Това се случи само часове след като на днешното заседание на Министерския съвет беше гласувано държавното финансиране за строителството на нови детски заведения в големи български градове.

 Започваме от Пловдив. Първата копка – в резултат на предприетата нова правителствена политика, е тук, защото общината разполага не само с одобрен проект, а дори е избран изпълнител. Поздравявам кмета на Пловдив за това, че още като научи, че в Бюджет-2013 ще се отпускат такива суми, веднага започна да работи, подчерта Симеон Дянков.

 От началото на мандата стартирахме много нови начинания, но като че ли тези, които са свързани с нови детски градини и ясли, ни правеха най-щастливи, заяви от своя страна инж. Тотев. Проблемът с недостига на места в тях е сериозен за много общини. Миналата година в Пловдив предприехме редица действия за решаването на този проблем. В наша помощ се намеси и правителството в лицето на министър-председателя Бойко Борисов и вицеремиера Симеон Дянков. Днес сме свидетели на Постановление на Министерския съвет, с което имаме възможност да финансираме заложените за тази година обекти, допълни кметът.

 ЦДГ „Котаракът в чизми” ше е с разгърната застроена площ от 2257,1 кв. м и с капацитет 8 групи за общо над 184 деца.

 С днешното правителствено решение е отпуснато и финансиране за новите детски ясли в район „Тракия”, чието започнало през есента строителство върви по график.

6,908 total views, no views today