Начало Актуално Резултати новото класиране за прием в детските заведения на Пловдив

Резултати новото класиране за прием в детските заведения на Пловдив

cdg_staya

На 13.02.2018 г. беше проведено поредното текущо за учебната 2017/2018 година класиране за прием на децата в детските градини и ясли на град Пловдив. В класирането взеха участие 480 деца. От тях най-голям брой (338 деца) са най-малките – децата, кандидатстващи за яслените групи. Броят на желаещите прием в първа възрастова група е 103, във втора – 20 деца и 19 кандидатстващи деца са за подготвителните групи. Обявените места бяха 324 общо – 93 за яслените групи, 60 за първа възрастова група, 67 – за втора и съответно 64 за трета подготвителна група и 40 за четвърта подготвителна група.

Класирани са 110 деца, от които 63 в яслените групи, 25 в първа възрастова група, 13 във втора и 9 в трета подготвителни групи. Оставащите некласирани 10 деца в подготвителните групи са обхванати от образователната система, но родителите желаят преместване от подготвителна група в училище в група в детска градина или от една детска градина в друга.

Към настоящия момент има недостиг на места за децата на яслена възраст, тъй като родените през 2015 година, които сега са все още в яслите, ще постъпят в детските градини от началото на 2018/2019 учебна година. Тогава, след постъпване на 7-годишните в първи клас, ще бъдат сформирани новите първи възрастови групи и съответно яслите ще приемат най-много деца към края на лятото. Свободни места ще има и на всички текущи класирания до тогава – родителите следва да следят публикуваната информация и да направят своя избор от тях при подаване на заявления за кандидатстване.

Следващото текущо класиране за настоящата учебна година е на 01.03.2018 г. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 20.02.2018 г. включително. Напомняме на родителите на кандидатстващите деца, че с обявяването на свободните местата ще могат да се информират за броя на чакащите за съответното класиране. Данните се визуализират в панела със свободни места на интернет страницата на системата dz-priem.plovdiv.bg  и отразяват и точките на подалите заявления за участие в класирането. Тази информация се актуализира в реално време след всяко подадено ново заявление.

7,472 total views, no views today