Начало Актуално Богата програма в Пловдив за Европейската седмица на мобилността

Богата програма в Пловдив за Европейската седмица на мобилността

Инициативата „Европейска седмица на мобилността 16-22 септември” на Европейската комисия, ще се проведе в Община Пловдив с разнообразна програма от събития. Темата на кампанията е „Безопасно ходене и колоездене“ и ще се проведе под мотото „Върви с нас!“.
Европейската седмица на мобилността поставя в центъра на вниманието безопасното ходене и колоездене и ползите, които то може да има за нашето здраве, околната среда и банковата ни сметка, споделят организаторите. Активните видове транспорт като ходене и колоездене не отделят вредни емисии и спомагат за поддържане на здравето на нашите сърца и органи. Градовете, насърчаващи ходенето и колоезденето вместо личните превозни средства, се считат и за по-привлекателни и по-високо качество на живот.
Програмата за ЕСМ 2019 в Пловдив включва организирани дейности, съобразени с тазгодишната тема и мото. Активностите са поучителни, интересни, развлекателни и подходящи за всички възрасти. Партньори в програмата на общината за седмицата на мобилността 16-22 септември са: “Хеброс бус”, РИОСВ-Пловдив; Регионална лаборатория Пловдив – ИАОС, Сдружение “БГ Бъди активен”, ОФ Пловдив 2019. Вижте програмата за целия град и изберете екологично придвижване или безопасно ходене и колоездене!

Цялата програма е в отделен прикачен файл.

6,503 total views, no views today