Начало Актуално Важна информация за предстоящите избори за народни представители

Важна информация за предстоящите избори за народни представители

izbiratelna_urna

Във връзка с произвеждането на избори за народни представители на 26.03.2017 г., общинска администрация Пловдив уведомява:
1.    В срок до 11.03.2017 г. избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в съответното изборно помещение и желаят да гласуват в подвижна избирателна кутия, могат да заявят желанието си в писмена форма, чрез заявление до районната администрация, подписано саморъчно и подадено чрез писмо, факс или на електронна поща [email protected], като приложат и копие на документ от ТЕЛК (НЕЛК) – (чл.37, ал.1 от Изборния кодекс).
2.    В срок до 11.03.2017 г.  съгласно чл. 34, ал.3 от Изборния кодекс кандидатите за народни представители, членовете на Централната избирателна комисия, членовете на районната избирателна комисия и наблюдателите могат да подадат заявления до районната администрация за издаване на удостоверение за гласуване на друго място.
3.    Избирател, чийто настоящ адрес е в град Пловдив, а постоянният адрес е в друго населено място, може да подаде заявление за гласуване по настоящ адрес, съгласно чл. 36, ал. 1 от Изборния кодекс в срок до 11.03.2017 г. в районната администрация по настоящия му адрес.
4.    Всеки избирател в срок до 18.03.2017 г. може да подаде заявление за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци, съгласно чл. 43, ал.2 от Изборния кодекс.
5.    Справки в избирателните списъци по единен граждански номер могат да бъдат направени на интернет страницата на община Пловдив www.plovdiv.bg/ категория избори за Народно събрание 2017 г.,   на място в районните администрации на община Пловдив.

8,376 total views, no views today