Начало Пловдив днес Вече продават билети за новите дестинации от Летище Пловдив

Вече продават билети за новите дестинации от Летище Пловдив

letiste_plovdiv_4

Фондът за развитие на Летище Пловдив има удоволствието да съобщи, че  авиокомпания „Райънеър” пусна в продажба билети от зимното разписание за 2017 г. по новообявените маршрути Пловдив- Милано (Бергамо) и Пловдив-Брюксел (Шарлероа).

Новооткритите дестинации, които ще бъдат обслужвани от нискотарифния превозвач с по два полета седмично, са в резултат на упоритата съвместна работа на Фонда за развитие на Летище Пловдив и „Летище Пловдив“ ЕАД и правилния   маркетингов подход към партньорската авиокомпания през последните години.

Новите полети от и до двата европейски града съществено ще допринесат за увеличението на посещаемостта на чуждестранни туристи в региона, което ще популяризира град Пловдив и региона като атрактивна туристическа и културна дестинация в България.

Фондът за развитие на Летище Пловдив – Южната врата на България, функционира от 2010 година. Той е първото по рода си обединение в страната, което подкрепя развитието на авиационната индустрия на регионално ниво и бе създадено по инициатива на инж. Иван Тотев в качеството му на областен управител. Негови членове са общините Пловдив, Родопи, Асеновград, Куклен, Хисаря, Калояново, Първомай, Раковски.

С помощта на Фонда успешно стартираха първите от десетилетия редовни линии от Летище Пловдив. От тогава, благодарение на устойчивостта и добрия диалог, оперира и Райънеър – ирландската авиокомпания, която премина прага от сто милиона пътници годишно през 2016 г.

Развитието на летището е тясно свързано с икономическия възход на региона. Освен за нарастване на туристите, то е важно и с оглед на предстоящото домакинство на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 г.

 

10,750 total views, no views today