Начало Пловдив днес Волейболистките от „Марица“ – Спортисти на Пловдив 2017, Александра Начева – първа при младите надежди

Волейболистките от „Марица“ – Спортисти на Пловдив 2017, Александра Начева – първа при младите надежди

sportist_2017

Момичетата от волейболен клуб „Марица“ бяха обявени за „Спортисти на Пловдив за 2017 г.“ Това стана снощи по време на официална церемония, а отличието беше връчено лично от кмета на града инж. Иван Тотев в присъствието на десетки спортисти, треньори и официални гости, изпълнили зала „Париж“ на Гранд хотел „Пловдив“. „Огромна радост за града ни създадоха всички спортисти, треньори и спортни деятели. Това, което постигат ВК „Марица“, е нещо наистина невероятно. Надявам се още тази сряда да сме в „Колодрума“, да напълним залата и подкрепим нашия отбор по път му към Шампионската лига“, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и пожела успешна 2018 година за Пловдив и спортистите на града.

 „2017 година е година след олимпиада, но я изпращаме с чест, с високо вдигната глава, че и пловдивските спортисти са допринесли за успехите българския спорт“, сподели заместник-кметът Георги Титюков и изброи първенствата, на които град Пловдив ще бъде домакин през 2018 г. – Световно по академично гребане за мъже и жени, Световно по кану каяк за юноши и девойки и мъже и жени до 23 години, Европейско първенство по таекундо и европейско по сумо и други престижни международни прояви. „Община Пловдив ще продължи да инвестира в спортния календар и материално-техническото оборудване, ремонти дейности и подпомагане на спорта като цяло“, заключи Георги Титюков.

В традиционната класация „Спортист на Пловдив” и тази година бяха наградени победителите в две категории – млади спортни таланти, мъже и жени. Предложения бяха направени от 22 пловдивски спортни клуба, като бяха номинирани общо 46 спортисти от 17 различни видове спорт в двете категории. Комисия от общински съветници от ПК „Спорт и младежки дейности” при Общински съвет – Пловдив, спортни експерти и журналисти гласуваха в традиционната анкета, с което определиха и победителите тази година.

Ето и окончателните резултати от класацията „Спортист на Пловдив 2017 г.“ – призови десетки на Пловдив:

МЪЖЕ И ЖЕНИ:

1. ВК „Марица“ /волейбол/

2. Янислав Герчев /джудо/

3. Иван Команов /карате киокушин-кан/

4. Валери Димитров /карате шинкиокушин /

5. Кристиян Василев /гребане/

6. Иванка Делева /карате шинкиокушин /

7. Ангел Кодинов /кану-каяк/

8. Георги Цонов /лека атлетика/

9. Димитър Кузманов /тенис/

10. Христо Реков /кану-каяк/

МЛАДИ ТАЛАНТИ:

1. Александра Начева /лека атлетика/

2. Лиляна Георгиева /лека атлетика/

3. Виктория Радева /шахмат/

4. Иван Пановски /сумо/

5. Преслав Николов /карате шинкиокушин /

6. Лилия Митрева / таекуон-до ITF/

7. Ноел Николов /карате шинкиокушин/

8. Галатея Герова /художествена гимнастика/

9. ВК „Виктория Волей“ /волейбол/

10. Диана Петкова /плуване/

sportist_2017_1 sportist_2017_7 sportist_2017_14 sportist_2017_15

6,547 total views, no views today