Начало Актуално Временно се спира обслужването на кафявите съдове за растителни отпадъци

Временно се спира обслужването на кафявите съдове за растителни отпадъци

konteineri_kafefi

Община Пловдив уведомява жителите на кварталите „Коматево” и „Прослав“, че във връзка с настъпването на зимния сезон  и намаляване на количеството растителни отпадъци, което се генерира, временно се преустановява обслужването на кафявите контейнери за растителни отпадъци, считано от 01.01.2019 г.

Препоръчително е всяко домакинство, което притежава индивидуален кафяв контейнер, да се погрижи за него, като го прибере и съхранява до подновяване на услугата през пролетта, за което гражданите ще бъдат своевременно информирани чрез средствата за масово осведомяване.

Община Пловдив напомня на всички, които се отопляват с твърдо гориво през зимния сезон, че е забранено изхвърлянето на сгурия в контейнерите за битови отпадъци и в тези за разделно събиране на отпадъци от опаковки, което би довело до запалване на отпадъците и контейнерите. Освен нанасянето на значителни материални щети, се замърсява околната среда и има риск за сградите, които се намират в близост до тях.

Във връзка с това Дирекция „Екология и управление на отпадъците” при Община Пловдив призовава гражданите да сигнализират на тел. 6111 –  Пловдивски общински инспекторат, в районните полицейски управления или на тел. 112 – за спешни повиквания,  при всеки случай на злонамерени действия срещу контейнерите. На нарушителите ще бъдат налагани санкции съгласно Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Пловдив.

5,192 total views, no views today