Начало Събития Второ издание на форума „Аз променям моето училище“

Второ издание на форума „Аз променям моето училище“

Второто издание на общоградския форум „Аз променям моето училище”, организирано от образователния портал „Уча в Пловдив“ и Община Пловдив, ще се проведе на 9 юни 2017 г. от 11 часа в Конферентната зала на Спортното училище. На него ще бъдат представени най-добрите инициативи, замислени и реализирани от учениците, учителите, директорите и родителите в рамките на една учебна година.

22 начални, основни и средни училища, езикови и професионални гимназии ще презентират инициативи, проекти, каузи, които са подкрепили.

Училище за родители, арт терапията като начин за споделяне, как религията влезе в класната стая на децата от начален курс, школско състезание „Аз обичам България” и панаир на науката са част от презентациите, включени във форума. Участие ще вземат и членове на клуб „Родолюбие”, но като родители, които организират исторически възстановки. Вечер на кариерата, която събира фирмите в училище, благотворителни акции, класни стаи на открито и дори Розата на Малкия принц присъстват в програмата на „Аз променям моето училище”.

Презентациите им ще бъдат събрани в годишно електронно издание, което ще бъде качено на сайта на общината.

Билет за рок концерт ще спечели победителят от фотоконкурса във Фейсбук по темата -  „Аз променям моето училище“.

Форумът няма състезателен или конкурсен характер. Не се извършва класиране, като за участниците са предвидени плакети.  Всяко училище ще има предварително подготвено послание, което да отправи. Посланията ще бъдат изписани върху балони, които, на финала на форума, участниците ще пуснат.

Идеята е чрез споделяне на добрите практики да се  даде гласност  на иновативните проекти и да се създаде подходяща среда за качествена промяна във взаимоотношенията между  участниците в образователния процес.

 

6,060 total views, no views today