Начало Пловдив днес В Деня на подкрепа в Пловдив TELUS ремонтира училището за деца с увреден слух „Проф. Д-р Стоян Белинов“

В Деня на подкрепа в Пловдив TELUS ремонтира училището за деца с увреден слух „Проф. Д-р Стоян Белинов“

telus__den_podkrepa_28052016

Второто издание на инициативата „TELUS Ден на подкрепа“ в Пловдив, се проведе в Училището за деца с увреден слух „Проф. Д-р Стоян Белинов“. Повече от 250 служители на TELUS International Europe от Пловдив и София ремонтираха пансиона и училищния двор, заедно с подкрепата на Община Пловдив, г-н Стефан Стоянов, заместник-кмет “Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” и г-н Николай Чунчуков, кмет на Район Източен.

 „Ние от Община Пловдив и най-вече децата от това училище сме трогнати от този жест. Аз лично не съм виждал по-мащабна социална кампания, направена от една компания, която да събере толкова голяма част от екипа си, това трябва да ви прави наистина горди. TELUS International Europe се разви изключително бързо през годините, превърна се в една от най-големите компании в страната и със сиугурност най-голямата в Пловдив, и въвежда тези добри светвни практики за социална отговорност.“, заяви г-н Стефан Стоянов.

Г-н Чунчуков, кмет на Район Източен, също изказа своята благодарност към доброволците от TELUS International Europe. „Подобни инициативи, като „TELUS Ден на подкрепа“, наистина трябва да бъдат пример за много компании, да не бъдат безразлични към средата, в която работят, и към хората, които имат нужда от помощ. Аз, в качеството си на кмет на Район Източен, и целият ми екип ще подкрепяме всяка следващата ваша инициатива на територията на нашия район.“

Инвестицията от 25 000 евро, направена чрез проекта „TELUS Ден на подкрепа е част от ежегодната глобална доброволческа кампания на TELUS. В нея хиляди служители от офисите на компанията по цял свят изразяват своя ангажимент да „дават там, където живеят“. През 2015 г. първото издание на благотворителния проект в Пловдив беше проведено в Комплекса за социални услуги за деца и семейства, където основно беше ремонтирана детската къща, част от комплекса. В София инициативата се провежда от три години насам, като до момента усилията на компанията там бяха насочени към цялостното обновяване на Училището за незрящи деца „Луи Брайл”.

Изданията на проекта и в София, и в Пловдив през 2016 г. са посветени на една и съща кауза – подкрепа на хората със слухови проблеми в България. След ремонта училище „Проф. Д-р Стоян Белинов“ в Пловдив през септември доброволците на компанията ще ремонтират и второто от трите специализирани училища за деца със слухови проблеми в страната, което се намира в София.

TELUS ще продължи да подкрепя значими каузи като тази. За нас „TELUS Ден на подкрепа“ е начин да обединим усилия за да подобрим средата, в която всички ние работим и живеем“ Благодаря на всички доброволци, които се включиха в проекта“, каза Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe.

Инициативата тази година се осъществява с фондация „Заслушай се“, която само преди няколко дни представи своята нова онлайн платформа за равен достъп на хора със слухови проблеми до училищния персонал и родители. Финансирана от Общественият борд на TELUS International Europe, платформата помага на тези хора да бъдат активна част от обществото и да водят пълноценен начин на живот.

Повече от 50 доброволци от обществото на глухите в България взеха участие в събитието в Пловдив, като запознаха присъединилите се към каузата с основите на жестовия език.

Инвестицията, направена от компанията, по време на събитието беше вложена в основен ремонт на общежитието и училищния двор: измазване и боядисване на 18 спални и коридори, заменяне на всички осветителни тела, монтиране на нови врати, гардероби и радиатори в пансиона, боядисване на училищната ограда, косене и почистване на тревните площи, боядисване на рамките за катерене и засаждане на цветя.

 

16,575 total views, no views today