Начало Пловдив днес В „Западен“ решават проблеми с паркирането, подготвят за наем бившия „Кавказ“

В „Западен“ решават проблеми с паркирането, подготвят за наем бившия „Кавказ“

dimitur_kolev

Реконструкцията на улица „Просвета“ приключи. На дневен ред сега е изграждането на нов паркинг между улиците „Царевец“ и „Дрян“, който ще е за 45 автомобила и ще облекчи проблема с паркирането в района на ДКЦ 4 и МБАЛ „Каспела“. Това съобщи кметът на район „Западен“ Димитър Колев на пресконференция в заседателната зала на Община Пловдив.

Районният кмет съобщи още, че ще внесе искане до Общинския съвет за безвъзмездно прехвърляне на имот от 15 декара на НКЖИ. Той представлява  глуха линия, която тръгва от улица „София“, минава през булевард „Хаджи Димитър“ и стига до булевард „Копривщица“.  Там се предвижда да бъде изградена нова улица и нови паркоместа, уточни районният кмет.

Освен това районната администрация подготвя процедура за отдаване на бившия ресторант „Кавказ“ на принципа инвестиция за сметка на наема. Процедурата дава възможност това да се направи за срок от 10 години, като по предварителна оценка стойността на нужната инвестиция е около 450 хиляди лева. Сградата, която се намира в парк „Ружа“, не се използва от години.

Кметът на район „Западен“ Димитър Колев каза още, че усилено се работи и върху концепцията за благоустрояването на Розариума. Идеята е там да бъдат изградени детски кът, площадка за разходка на кучета, беседка и други атракции.

12,302 total views, no views today