Начало Пловдив днес В район „Източен“ инвестират половин милион лева в инфраструктура

В район „Източен“ инвестират половин милион лева в инфраструктура

nikolay_chinchukov

В строителната програма на район „Източен”, която възлиза на 480 хиляди лева, са включени изграждането на няколко паркинга. Това съобщи кметът Николай Чунчуков на пресконференция в Община Пловдив. Първият, който вече е завършен, се намира на улица „Искра”, до новата сграда на 6-то РУП и е за 20 автомобила. Към финала на строителните дейности е един за 15 места на улица „Удроу Уилсън” и втори на улица „Марин Дринов”.

 „По този начин се опитваме да решим проблема с големия брой автомобили. Където пространството позволява се обособяват паркинги, а съществуващи се рехабилитират”, обясни още районният кмет. Той допълни, че се предвижда изграждането на нов паркинг за 85 места на улица „Варшава”.

 Продължават дейностите по строителството на ЦДГ „Чайка”, като до края на месеца грубият строеж ще бъде приключен и започва монтирането на ел. и ВиК системите. Според кмета на район „Източен” Николай Чунчуков през есента детската градина ще бъде въведена в експлоатация, въпреки че срокът за изпълнение е 18 месеца. Строителните дейности обаче вървят с добри темпове и затова обектът ще приключи предсрочно.

 В плановете на районната администрация е включено и премахваме на 80 броя гаражи от пространството между булевард „Източен”, улиците „Славейна”, „Марин Дринов” и „Братя Свещарови”. В средата на юни изтича срокът за поставяне на 35 от гаражите, като разрешителните няма да бъдат подновявани. Собствениците на останалите 45 гаражи ще бъдат уведомени до края на месец юни за тяхното премахване.

 Така новите паркоместа ще бъдат рехабилитирани и ще се асфалтира, където е необходимо. Гражданите ще могат да използват тези места за свободно паркиране. На по-късен етап ще бъдат направени схеми за платено паркиране, съгласно новата наредба, уточни още Николай Чунчуков.

 Съгласно инвестиционната програма на район „Източен” в пространството пред пощата и офиса на дирекция „Социално подпомагане” в квартал „Изгрев” се предвижда да бъдат подменени тротоарните настилки, както и да се облагородят междублоковите пространства.

16,220 total views, no views today