Начало Пловдив днес В район „Централен“ започна изграждането на паркинг с повече от 80 места

В район „Централен“ започна изграждането на паркинг с повече от 80 места

centralen_kopka (2)

Първа копка за нов паркинг направиха кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.   След  малко повече от месец над 80 собственици на автомобили ще имат възможност да паркират на обособено за целта пространство на бул. „Шести септември“ № 122-126, откъм ул. „Данаил Николаев“. Изграждането на съоръжението започна допитване на администрацията до живеещите наблизо какво е тяхното желание да бъде направено с пространството.

„Проектът е на стойност 220 000 лева, финансирани от бюджета на Община Пловдив и е дългоочакван за гражданите. Надявам се в кратки срокове да го реализираме“, обясни Георги Стаменов.

За да се разчисти мястото, ще бъдат махнати два гаража и три дървета в не добро състояние, преминали през съответното обследване на комисия. Предвижда се изграждане и на парк за отдих.

„Тъй като булевард „6-ти септември“ и улица „Данаил Николаев“ са доста натоварени артерии на улица „Рожен“ в момента строим нова детска площадка“, съобщи районният кмет.

„С изграждането на този паркинг се реализират две политики на Община Пловдив, а именно премахване на гаражните клетки и реализиране на разпоредбите на новата общинска наредба за платени паркоместа“, заяви кметът Иван Тотев. По думите му проектът увеличава броят на паркоместата почти двойно, като на практика се реализира надграждане на съществуващите паркоместа, а не се отнемат такива.

6,912 total views, no views today