Начало Пловдив днес Гарнизонна фурна вече е собственост на община Пловдив

Гарнизонна фурна вече е собственост на община Пловдив

garnizonna_furna

На кратка церемония днес на територията на бившата Гарнизонна фурна, намираща се на бул. „Пещерско шосе“ в район Западен, Областният управител на област Пловдив  Розалин Петков връчи ключовете и договора за безвъзмездно прехвърляне в собственост на недвижимия имот – частна държавна собственост на Община Пловдив, представлявана от временно изпълняващия длъжността кмет инж. Димитър Кацарски.

Областният управител, като представител на държавата изпълни взетото решение № 729 от 18.09.2015, с което Министерският съвет прехвърли безвъзмездно собствеността на поземления имот, заедно с 9 сгради в него с обща площ 7022 кв.м. и данъчна оценка 2 609 893 лв. в полза на община Пловдив. Осем от сградите са с предписание за събаряне, в деветата се помещава архива на Здравната каса, на която най-вероятно ще бъде направен ремонт.

Преди години, първоначалната идея е била да има строителство на многоетажна административна сграда, в която да се помещават заедно различни държавни служби, но след протести от живеещите наоколо е било преценено, че по-добре ще бъде да не се строи, а мястото да се облагороди и да стане естествено продължение на парка на Младежки хълм. По този начин, парковата среда ще стигне почти до „Отдих и култура“. На мястото, откъм ул. „Копривките“ ще бъде изграден паркинг за живущите в съседните блокове, ще се оформят и междублокови пространства. Основната площ ще се превърне в красив парк с  модерно осветление, алеи, спортни и детски площадки.

8,337 total views, no views today