Начало Пловдив днес Делегати от Европа и ЮАР обмениха опит с Община Пловдив за работата с клъстерите

Делегати от Европа и ЮАР обмениха опит с Община Пловдив за работата с клъстерите

vizita_klusteri (1)

Община Пловдив посрещна над 30 делегати от 25 клъстерни организации от България, Европа и ЮАР. Работната среща, организирана от Община Пловдив, се проведе като част от официалната програма на Годишната среща на TCI Network в България. Още в първия ден от своята визита в страната ни делегатите избраха именно Пловдив за обмяна на опит с представители на отдел „Бизнес развитие и международно сътрудничество“ в Община Пловдив и на пловдивските клъстери – Тракия Икономическа зона, ИКТ Клъстер – Пловдив и Зелена синергия.

По време на срещата им бяха представени бизнес възможностите на Пловдив и резултатите, които регионът е постигнал през последните години. Показани бяха и реални примери от съвместната работа на общината с пловдивските клъстерни организации.

В програмата на визитата бе включено посещение на „16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти“, който се откри през ноември 2017 г. в резултат на общите усилия на Министерството на земеделието, храните и горите, Център за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа /ЦНССКЦИЕ/ и клъстер Тракия икономическа зона. Създаденият логистичен център е първият по рода си в Централна и Източна Европа /ЦИЕ/ и има за цел да популяризира възможностите на икономиките на 16-те страни от ЦИЕ и да насърчава търговския обмен с Китай.

Делегатите имаха възможност и да обиколят индустриалните зони „Марица“ и „Раковски“.

TCI Network е водеща глобална мрежа от организации и практикуващи специалисти с дълбоки познания в областта на клъстерите, иновациите и конкурентоспособността. Чрез своите дейности Мрежата на TCI достига до над 9 000 представители на агенции за развитие, правителствени отдели, клъстерни организации, академични институции, консултанти, фирми и компании от над 110 страни.

6,446 total views, no views today