Начало Пловдив днес До края на септември се очаква да започне реконструкцията на Коматевско шосе

До края на септември се очаква да започне реконструкцията на Коматевско шосе

remont

Европейската банка за възстановяване и развитие е обявила набирането на предложения за избор на изпълнител на четири изключително важни за Пловдив проекти – Коматевско шосе, бул. „Северен”, бул. „Руски”, бул. „Шести септември”.  Това съобщи кметът инж. Иван Тотев и допълни: „Надяваме се след 40-тина дни да имаме избран изпълнител и към средата на месец септември да започнем поетапно работата, като може би първият обект, с който ще започнем работа е пълната реконструкция на Коматевско шосе“. Пътят ще бъде напълно затворен за движение и за това много внимателно трябва да се направи организацията за движението, особено за футболните мачове на „Ботев“ на стадиона в Коматево, обясни кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Със средствата в размер на 14.2 милиона евро от ЕВБР ще бъдат изпълнени четири много важни инфраструктурни обекти в Пловдив – Коматевско шосе – основен път за квартал Коматево и Родопската яка с изключително интензивен трафик; един от най-натоварените булеварди в града бул. „Руски“ в отсечката от Централна жп гара до бул. „Шести септември”; бул. „Шести септември“ от Цариградско шосе до колелото на бул. „Източен”– част от републиканската пътна мрежа, много важна част в концепцията на общината за скоростно преминаване изток –запад; както и изграждането на един изключително важен булевард „Северен“ с огромно значение на бизнеса, който свързва града с една натоварените търговски зони – булевард „Брезовско шосе“.

Във всички проекти е включена нова канализация, цялостна подмяна на подземната инфраструктура, изцяло нови пътни легла. Срокът за изпълнение на целият проект е три години.

 

8,380 total views, no views today