Начало Пловдив днес Заместник-кметът Георги Титюков участва в традиционната британска възпоменателна церемония в Пловдив

Заместник-кметът Георги Титюков участва в традиционната британска възпоменателна церемония в Пловдив

ceremonia_uk_grobista_12112018_13

Заместник-кметът на Община Пловдив Георги Титюков присъства на годишната възпоменателна церемония, която се проведе на битанските гробове в Пловдивските централни гробища. Това е церемония в памет на всички военнослужещи и цивилни, загубили живота си в служба на родината. Тази година поводът е още по-специален, тъй като през 2018 г. се навършват и 100 години от края на Първата световна война.

Службата започна в 11 часа и на нея присъстваха посланикът на Великобритания Н. П. Ема Хопкинс, заместник-посланикът на Република Ирлания Катрин Лолър, военното аташе на Великобритания, битански свещеник, областният управител на Пловдивска област, представители на Министерството на отбраната на Република България, британски и български граждани.

За първи път тази година на церемонията присъства и британско семейство, чийто чичо е погребан в Пловдив. Той е загинал преди век, само пет дни преди края на Първата световна война.

4,194 total views, no views today