Начало Пловдив днес Заместник-кметът Стефан Стоянов откри бизнес форум за по-висок стандарт в бизнеса

Заместник-кметът Стефан Стоянов откри бизнес форум за по-висок стандарт в бизнеса

DSC_0226

„Сигурност при набавяне на достатъчно добри кадри, това е един от глобалните въпроси на днешното време, дори и за най-големите държави, където също има нужда от работна ръка, за да има ефективна икономика“, това заяви заместник-кметът Стефан Стоянов при откриването на бизнес форума „Експертите съветват: Как да постигнем по-висок стандарт в бизнеса с цел растеж“. Събитието бе организирано от списание „Бизнес клуб“ за поредна година в Международен панаир Пловдив.
„Градът и регионът са добри примери за развитие в много икономически сектори. Тракия икономическа зона е най-голямото икономическо сдружение в страната и топ 5 в Югоизточна Европа. IT и аутсорсинг индустрията направиха значителен ръст през последните 5 годни, а Пловдив е втори център за тези индустрии“, посочи Стефан Стоянов.
Той не пропусна да отбележи, че Пловдив е толкова успешен, защото пазарната икономика работи добре, няма монополисти, а сериозни компании правят бизнес в условията на добра конкуренция.
На днешния форум представители на различни фирми имаха възможност да представят своите виждания по отношение на развитието на бизнеса си в Пловдив.
„Една от големите теми са кадрите. Няма пазарна икономика, която са съществува само със своя пазар на труда, затова трябва да привличаме все повече талантливи хора на различни позиции. Цели сектори от икономиката имат нужда от внос на служители от трети страни извън Европейския съюз“, сподели още заместник-кметът.
По думите му всяка компания, която произвежда, трябва да споделя част от времето на своите експерти, за да обучава учениците и то от първи курс, да споделят своето време и да създават от децата добри специалисти.
Между 8 и 14 са предприятията, които всяка година отварят врати в Тракия икономическа зона работят. През последните години влизат все по-високи технологии с по-голяма добавена стойност и по-завършени продукти, за което предлагат и по-високи заплати.
DSC_0230

DSC_0235

4,604 total views, no views today