Начало Пловдив днес Заместник-кметът Стефан Стоянов удари първия звънец в ЕГ „Иван Вазов“

Заместник-кметът Стефан Стоянов удари първия звънец в ЕГ „Иван Вазов“

eg_ivan_vazov

„От вашите бъдещи успехи зависи бъдещето на този град и на тази страна. Разчитаме да бъдете добри лидери и с Вашия пример да помагате на останалите. Желая Ви на добър път и успешна година“ – с тези думи заместник-кметът “Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” на Пловдив Стефан Стоянов откри учебната година в Езикова гимназия „Иван Вазов“ и заедно с помощник-директора Вихра Ерамян удариха първия звънец.

В двора на училището се бяха събрали учениците от 8 до 12 клас, а сред официалните гости бяха народният представител Атанас Ташков, почетните консули на Франция Теофана Брадинска, на Италия Джузепе ди Франческо и кметът на район „Северен“ Ральо Ралев.

Учебната 2017-2018 година езиковата гимназия посреща с обновена библиотека и два интерактивни учебни кабинета. Освен ремонт, помещенията са и с ново обзавеждане с места за учене и четене.

„Пожелавам Ви всичките усилия, които влагате в учението, да се възвърнат. Бъдете горди, че сте възпитаници на ЕГ „Иван Вазов“, което е училище с големи традиции. Вашите учители Ви водят по пътя на знанието, уважавайте ги и им се доверявайте“, заяви Атанас Ташков.

Учениците ще могат да четат книги на български, английски, испански, немски, италиански, френски и руски език.

Има възможност и за презентиране на различни видеоматериали, както и достъп до информация чрез нова безжична интернет мрежа. Двата нови кабинета с интерактивните дъски дават възможност учебният материал да бъде представен в достъпен и увлекателен вид и да се правят презентации по различни теми и предмети.

eg_ivan_vazov_15092017 eg_ivan_vazov_15092017_1 eg_ivan_vazov_15092017_2 eg_ivan_vazov_15092017_3 eg_ivan_vazov_15092017_4 eg_ivan_vazov_15092017_5

7,168 total views, no views today