Начало Актуално Започва издаването на разрешителни за таксиметров превоз за 2018 г.

Започва издаването на разрешителни за таксиметров превоз за 2018 г.

taxi

ОП „Организация и контрол на транспорта” уведомява кандидатите, желаещи да получат разрешение за извършване на таксиметров превоз за 2018 год., че редът за получаването му е следният:

  1. Подаване на документи за издаване на разрешение за извършване на таксиметров превоз за 2018 год.:

-         Подава се  заявление в ОП „Организация и контрол на транспорта” на адрес: гр. Пловдив, бул. „Шести септември” №274, партерен етаж, всеки работен ден считано от 11.12.2017 г. от 08:30 часа до 12:00 часа.

-         Заявлението следва да е  придружено с приложен списък на автомобилите с посочен срок  на разрешението от превозвача, който да съответства с платения данък. Към заявлението  се прилагат всички изискуеми документи, съгласно чл.24, ал.2 от Наредба 34/1999 г. Разрешителните, посочени в едно заявление, следва да са с един и същи срок. При различен срок се подават различни заявления.

-         Кандидатите с регистрация извън Община Пловдив следва да представят документ за наличие/липса на задължения за общината, в която са регистрирани.

-         Цената за издаване на разрешение за извършване на таксиметров превоз е 34,00 лв.

-         Издаването на разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници – за един брой автомобил, при същия превозвач, при издадено предходно разрешение за извършване на таксиметров превоз с валидност след 31.12.2018 г. е безплатно само при първото и второто подаване на заявление за 2018г., при представени изискуеми документи по чл. 24 ал. 2 от Наредба 34 от 06.12.1999 за таксиметров превоз на пътници и платен данък за таксиметров превоз на пътници.

 Заплащане на дължимия данък върху таксиметров превоз на пътници:

-         Чрез платформата за електронно подаване на информацията данъчната декларация за дължимия данък върху таксиметров превоз на пътници се генерира автоматично в Дирекция „Местни данъци и такси”. Същата се обработва и разпечатва в Дирекция „Местни данъци и такси”.

Данните от декларацията се проверяват за съответствие и коректност от задълженото лице, след което се подписва на място пред служител на дирекция „Местни данъци и такси”.

-         Определеният данък върху таксиметров превоз на пътници може да бъде платен касово в Дирекция „Местни данъци и такси” и изнесените касови гишета в районните администрации, както и по банков път.

-         При касово заплащане на дължимия данък върху таксиметров превоз на пътници задълженото лице получава приходна квитанция с посочени в нея данни за автомобили и срок, за който е платен данъкът.

  1. Получаване на разрешение за извършване на таксиметров превоз за 2018 година:

-         Разрешителното се получава в срок от 3 работни дни, съгласно Решение № 504 на Общински съвет Пловдив, взето с протокол №21 от 08.12.2016 г.

 

7,194 total views, no views today