Начало Пловдив днес Започна строителство на нова детска градина в район „Западен”

Започна строителство на нова детска градина в район „Западен”

Пред пловдивските детски градини вече няма щафетно чакащи родители, баби и дядовци, за да запишат децата си, тъй като местата са повече от кандидатстващите за тях. Това заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при символичната първа копка на ЦДГ „Мир” заедно с кмета на район „Западен” Димитър Колев.

Опашките отпреди три години не само са забравени и сега говорим не просто за едно място в детска градина, а за най-висок стандарт и качество на услугата, коментира инж. Тотев.

След година, когато отвори врати, ЦДГ „Мир” ще е поредната прекрасна градина в Пловдив за около 200 деца. За нея се използва проектът на откритата преди по-малко от година ЦДГ „Котаракът в чизми” в район „Южен”, но преработен според конкретните условия на терена.

За по-голяма безопасност и комфорт на децата, ще бъде изградена плътна ограда, а за родителите с автомобили – 28 паркоместа.

Инж. Иван Тотев благодари на кмета на „Западен” Димитър Колев и неговия екип за свършената огромна работа при подготовката на започващото строителство.

Багодарност от името на родителите изказа майката на две деца Радостина Стоилова, а малката й дъщеричка, която догодина ще е сред първите възпитаници на ЦДГ „Мир”, подари плюшена играчка на кмета инж. Иван Тотев.

5,971 total views, no views today