Начало Събития Започна фестивалът на балканската скара „Plovdiv Mezi“

Започна фестивалът на балканската скара „Plovdiv Mezi“

В Пловдив, точно на 6 септември – Деня на Съединението и Празник на града бе открит официално фестивала на балканската скара „Plovdiv Mezi“, който в рамките на 5 дни ще предложи на посетителите много разнообразна музика, скара, бира, състезания с награди и добро настроение, всичко това на едно място – на сцената, поляните и алеите на парк „Лаута“ в ж.р. Тракия.
7
Най-големите кулинарни майстори и едни от най-добрите български и балкански изпълнители като Валя Балканска и Ивелина Колева, Гъмзата и Виво Монтана, Бобан Здравкович и Йорданис Агапитос, Дарко Филипович и Душица Грабович, групите Сигнал и Хоризонт ще забавляват любителите на хубавата музика и балканската скара от 6 до 10 септември, включително.

Организатори на събитието са фондацията на „Румънеца и Енчев“, с подкрепата на Община Пловдив и кметството на район „Тракия“. След приветствията на откриването, отправени от заместник-кмета по култура и туризъм инж.Александър Държиков и кмета на района Костадин Димитров, пръв на сцената свири популярният и обичан оркестър „Канарите“, осигурен за празника специално от община Пловдив. Виртуозните изпълнители на българска народна музика вдигнаха веднага градуса на настроението, а присъстващите малки и големи почитатели се хванаха на дълго хоро, което продължи без прекъсване до 16 часа.

И през следващите дни, всеки посетител със сигурност ще открие нещо по свой вкус, сигурни са организаторите, тъй като са предвидили множество забавни състезания, турнири по табла, белот, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебапчета. Всички те са с вход свободен, като естествено са осигурени и награди. За децата е предвидена целодневна безплатна детска анимация, гимнастика, лунапарк, разнообразни сладки изкушения, приготвени на място. Всеки ден програмата ще започва в 10 часа и ще продължава до 22 часа.

Ето и акцентите на вечерните концерти:

06.09 – Валя Балканска и Ивелина Колева

07.09 – Гъмзата и „Виво Монтана“

08.09 – Бобан Здравкович и Йорданис Агапитос

09.09 – Дарко Филипович и Душица Грабович

10.09 – „Сигнал“ и „Хоризонт“

1

2

3

4

5

6

9,988 total views, no views today