Начало Събития Започна 21-я Международен фестивал „Сцена на кръстопът“

Започна 21-я Международен фестивал „Сцена на кръстопът“

8
С премиерното представление на Драматичен театър Пловдив „Руски мармалад. PostChekhov“ от Людмила Улицкая, изиграно от актьорски състав от няколко поколения и поставено на пловдивска сцена от изцяло руски екип, снощи бе открит официално 21-я Международен фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив. Преди началото на спектакъла, приветствия към организаторите, участниците във фестивала и вярната пловдивска публика поднесоха заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж.Александър Държиков и заместник-министърът на културата Амелия Гешева.
Сред гостите на премиерата бяха още Савина Петкова – Председател на Общински съвет – Пловдив, Евелина Апостолова – заместник областен управител на област Пловдив, инж. Димитър Георгиев – почетен консул на Украйна в Пловдив, собственик и управител на фирма „Роза Импекс“ ООД – главен спонсор на Фестивала, инж. Никола Добрев – председател на УС на КЦМ 2000 АД, дългогодишен спонсор на проявата, Христо Мутафчиев – председател на Съюза на артистите в България, много творци, дейци на изкуството и културата, медии, актьори, приятели и почитатели на театралното изкуство.
Пиесата е препратка към „Три сестри“ на Чехов, под режисурата на Владимир Гурфинкел – главен художествен ръководител на Пермския театър, носител на най-голямата театрална награда на Русия през последните две години, който също присъстваше на премиерата. В представлението игра и най-новия член на пловдивската трупа – блестящата Маргита Гошева, позната на публиката от филмовите и роли в „Урок“, „Слава“ и сериала „Къде е Маги?“. Постановката беше дебют и на колоритната и талантлива млада актриса Милена Георгиева. Участваха също актьорите Стефан Попов, Венелин Методиев, Елена Кабасакалова, Радина Думанян, Елена Атанасова, Красимир Василев, Анелия Ташева и Добрин Досев. Впечатляващата сценография и костюми са дело на Ирена Ярутис, музиката на Виталий Истомин, хореографията на Татяна Безменова.
Тази вечер, програмата на 21-я Международен фестивал „Сцена на кръстопът“ продължава с представленията „Последното изкушение“ на Народен театър „Иван Вазов“, режисьор Веселка Кунчева от 19 часа на Голяма сцена и „Момчето от последния чин“ на Драматичен театър Пловдив, под режисурата на Крис Шарков от 19 часа на Камерната сцена.

1

5

6

8,143 total views, no views today