Начало Пловдив днес За първи път в Пловдив се проведе „Поход за свободата“ срещу трафика на хора

За първи път в Пловдив се проведе „Поход за свободата“ срещу трафика на хора

8

За първи път в Пловдив се проведе „Поход за свободата“, организиран  на 15-ти октомври (събота) от 11 часа от Местната комисия за борба с трафика на хора и Български Червен кръст–Пловдив. Инициативата е глобална и е на Фонадация „Кампания А21“. Тази година обхваща над 270 локации по света в над 40 държави: от Ню Йорк до Лондон, от Мексико до Барселона, като последни в него ще се включат хората от Тафуна, столицата на един от островите Американска Самоа.

Събитието бе подкрепено и от кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, който изрази своята непримиримост спрямо това жестоко престъпление. Присъства също и местният омбудсман Борислав Стаматов, който в качеството си на защитник на основните граждански права,  рамо до рамо с участниците извървя пътя за свободата на милиони жертви на трафик на хора по света.

 „НЕ“ на трафика на хора, казаха и ученици от няколко пловдивски училища, сред които са: СОУ „Цар Симеон Велики“, СОУ „Любен Каравелов“, ГХП „Св. Св. Кирил и Методий“, СОУ „Св. Патриарх Евтимий“, СУ „Паисий Хилендарски“, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „П. Кр. Яворов“ и др. В похода се включиха още Кризисен център за деца с девиантно поведение и конфликт със закона, Комплекс за социални услуги „Олга Скобелева“,  Сдружение „Консултантско бюро напредък 7″; ученически клуб People to People International (PTPI) Smiles, Plovdiv и др.

Шествието стартира от пл. „Централен“ в посока Римския стадион и обратно. По-голямата част от участниците в похода получиха тениски, както и различни информационни материали, свързани с темата „трафик на хора“.

На финала полетяха над небето балони, символизиращи стермежът към свобода и надежда за всички жертвите на модерното робството на 21 век, а ученици от СОУ „Любен Каравелов“, облечени в автентични фолклорни носии, изпълниха народни песни, като по този начин нееднозначно се подчерта българското участие в събитието.

4

7,366 total views, no views today