Начало Пловдив днес Златни значки от общината за олимпийските медалисти на Пловдив

Златни значки от общината за олимпийските медалисти на Пловдив

Златни значки с лаврови клончета получиха 45-те олимпийски медалисти на Пловдив от името на общината и кмета инж. Иван Тотев. Това стана на тържествена церемония в зала  Екселсиор, която е част от Античния стадион на Филипопол. Събитието бе организирано в годината, в която Пловдив е Европейски град на спорта и по повод 90-тата годишнина от създаването на Българския олимпийски комитет.

Общо 51 медала от олимпийски игри, 45 медалисти, от които 9 златни – това е равносметката на Пловдив за историята. Гордеем се с вас, толкова много медалисти нямат дори цели държави. Надяваме се традицията да продължат много млади момичета и момчета от Спортното училище в града, заяви кметът Иван Тотев, който връчи наградите заедно с областния управител Розалин Петков, дизам. кметът по спорта Петър Зехтински, неговият предшественик и настоящ кмет на район Централен Георги Титюков, председателя на Общинския съвет Илко Николов, общинския съветник Атанас Узунов, директорът на ОД на МВР Пламен Узунов.

Това е прекрасна инициатива, не зная дали в друг град е правено подобно нещо, заяви единственият българин с два златни медала от една Олимпиада Николай Бухалов. В края на церемонията шампионката в стрелбата от младежката олимпиада в Китай Лидия Ненчева покани всички на празника на Спортното училище следващия месец.

6,487 total views, no views today