Начало Пловдив днес Иван Тотев и Георги Стаменов откриха ремонтираната улица „Йосиф Шнитер“

Иван Тотев и Георги Стаменов откриха ремонтираната улица „Йосиф Шнитер“

ul_i_shniter_2

Кметът на Пловдив ижн. Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов официално откриха днес ремонтираната  улица „Йосиф Шнитер“ , която бе възстановена в автентичния ѝ вид с паважна настилка.

Реконструкцията е на стойност 50 000 лева, подменени са старите тротоарни плочки, а габаритът на тротоара е увеличен за удобство на пешеходците, поставени са нови електрически стълбове, изграден е топлопровод.

„На мястото на старите и изгнили дървета, чиито корени пречеха на безпрепятственото преминаване, сме засадили нови“, обясни кметът на район Централен Георги Стаменов.

Улицата е еднопосочна и попада и в обхвата на „Синя зона“ и има възможност шофьорите да паркират успоредно от ѝ страна.

„Идеята ни е да свържем кино „Космос“, чието конструктивно обследване ще приключи в близките дни, с централна пешеходна зона и където е възможно да направим широки тротоари по подобие на улица „Йосиф Шнитер“, посочи кметът на Пловдив Иван Тотев.

Той обясни, че в плановете на Община Пловдив е и да облагороди зелената площ, където преди време имаше сладкарница, в близост до бомбоубежищата на кръстовището на улиците „Тодор Каблешков“ и „Дондуков-Корсаков“.

Районната администрация е изпратила предписания за предприемане на мерки от страна на собствениците на стари къщи, намиращи се на улицата „Йосиф Шнитер“, да ги ремонтират и да възстановят техните красиви фасади.

Предстои и ремонт на пътя в участъка от „Преслав“ до „Виктор Юго“, тъй като там също ще бъде положена топлофикация, която да бъде свързана с кино „Космос“. Сухите и компрометирани дървета ще бъдат премахнати и подменени с нови.

„Стремим се новозасадените дървета да бъдат повече от премахнатите“, коментира още Георги Стаменов.

„Подмяната на дърветата е необходима, те също имат определен живот. След като минат 60 – 80 години някои видове са в края на своя жизнен цикъл, ето защо всяко едно от старите дървета се обследва и се преценява дали е опасно.

ul_i_shniter_1

5,572 total views, no views today