Начало Събития ИЗЛОЖБА МОЗАЙКИ „БАЛКАНСКИ МОСТОВЕ”

ИЗЛОЖБА МОЗАЙКИ „БАЛКАНСКИ МОСТОВЕ”

Международната изложба на мозайки „БАЛКАНСКИ МОСТОВЕ” ще бъде открита на 19 април 2017 г., сряда, в 18 ч. в галерия „Пловдив” на Дружество на пловдивските художници. (намира се в сградата на Общински съвет – Пловдив)

Нейната основна цел е от една страна да се популяризира мозаечното изкуство, а от друга – да срещне автори от няколко поколения, работещи в различни стилове от четири балкански държави в града, избран за Европейска столица културата през 2019 г., в който и в момента активно се работи по разкриването на културните пластове на един уникален обект – Голямата раннохристиянска базилика в Пловдив.

С проекта за консервация, реставрация и експониране на подови мозайки „ЕПИСКОПСКА БАЗИЛИКА НА ФИЛИПОПОЛ IV – VI в.“ на Община Пловдив и Фондация „Америка за България“ на стойност около 10 млн. лева., Пловдив ще кандидатства за вписване в културно-историческото наследство на ЮНЕСКО.

Събитието „БАЛКАНСКИ МОСТОВЕ” се организира с подкрепата на: Областна администрация –Пловдив, Община Пловдив, Общинска фондация „Пловдив 2019“ и Дружество на пловдивските художници.

Куратор на проекта е Крум Шаранков. В експозицията са включени около 60 творби на 38 участника от България, Македония, Сърбия и Черна гора.

Официално откриване: 19 април от 18 ч. в галерия „Пловдив” (ул. „Авксентий Велешки” 20 – фоайе на Общински съвет Пловдив).

Изложбата ще продължи до 5 май.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

6,666 total views, no views today