Начало Пловдив днес Изцяло асфалтираната улица „Петко Д. Петков” бе отворена за движение

Изцяло асфалтираната улица „Петко Д. Петков” бе отворена за движение

petko_d_petkov_obnovenaЗа движение днес бе отворена напълно реконструираната улица „Петко Д. Петков“ в центъра на Пловдив. Това е един от последните големи ремонти, които приключват тази година, заяви кметът инж. Иван Тотев.

По трасето с дължина около 1 километър паважната настилка е подменена с асфалтова. Изградена е светофарна уредба на невралгичното кръстовище с ул. „Капитан Райчо”.

Паралелно с това, за оптимизиране на трафика и увеличаване пропускливостта на улицата, предприехме някои действия като разширихме кръстовището с трета лента за ляв завой, изградихме и джобове за автобусните спирки, отбеляза инж. Тотев.

Двата новоизградени паркинга са съгласувани с КАТ и са отделени от пътното платно, което минимализира опасността от пътно-транспортни произшествия.

Цялата организация на движение с кръстовището и пътните знаци е в пълно съответствие с приетия генерален план за движение и гарантира по-голяма безопасност както за пешеходците, така и за шофьорите, коментира заместник-кметът инж. Александър Държиков.

Улицата е с ново осветление. Предстоят довършителни дейности по също обновената тротоарна настилка, както и полагане на пътната маркировка.

На откриването присъстваха кметът на район „Централен“ Георги Титюков, негови колеги районни кметове, общински съветници, граждани.

10,267 total views, no views today