Начало Събития Индийска фолклорна трупа с безплатен концерт в Пловдив

Индийска фолклорна трупа с безплатен концерт в Пловдив

По покана на Индийското посолство в София и с подкрепата на Индийския съвет за културни връзки, гр. Делхи, през август в България пристига индийската фолклорна група Shri Chamunda Ahir Rasmandal, която ще танцува на приема на посолството по повод 15 август, Ден на Независимостта и Национален празник на Индия (1947 г.). В дните след празника, в програмата на гостите са включени и две участия във фолклорни фестивали във Варна и Бургас.

Със съдействието на община Пловдив, трупата  Shri Chamunda Ahir Rasmandal ще изнесе безплатен концерт за пловдивчани и гости на града на 17 август 2017 г., четвъртък, от 19.00 часа на сцената пред Общината.

След безплатния концерт на популярната испанска група „Ла Туна“ от Университета от Алкала Де Енарес на 21 юли, която разтърси центъра на Пловдив, и след успешно приключилия 23-ти Международен фолклорен фестивал, в който участваха представителни танцови състави от Армения, Бразилия, България, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили и Черна Гора, гостуването на индийската фолклорна група Shri Chamunda Ahir Rasmandal ще внесе още богатство от летни цветове и ритми в културния живот в Пловдив.

Продължават и безплатните концерти в Цар Симеоновата градина, които Община Пловдив организира през летните месеци до Виенския павилион. Тази събота, 12 август от 19 часа за пловдивчани и гости на града ще свири Гарнизонния военен духов оркестър.

Очакваме ви!

7,568 total views, no views today