Начало Пловдив днес Инспектираха строителството на новата детска градина в квартал „Коматево”

Инспектираха строителството на новата детска градина в квартал „Коматево”

cdg_komatevo_stroej

Строежът на детска градина „Ралица“ в квартал „Коматево” върви с бързи темпове. В това се увериха по време на инспекция кметът Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Южен” Борислав Инчев. Вторият етаж на сградата е готов, което дава надежди, че през септември месец новото крило на детското заведение ще приеме 100 деца. Налята е последната плоча бетон, което показва, че най-тежките дейности по строежа приключват. Предстои да се реши въпросът с поставянето на слънчевите колектори на соларната система, които ще осигуряват загряването на топлата вода. Идеята е разходите за отопление да бъдат намалени. В момента се работи по поставянето и на отоплителната и електрическата инсталации. Дограмата вече е поръчана и при първа възможност ще бъде поставена.

По проект на всяка група ще има площадка за игра на двора, който е най-големият на детска градина в Пловдив.

„Догодина проектът за двора ще бъде финансиран“, посочи кметът Иван Тотев. „Тази детска градина ще бъде една от най-хубавите в града. Вероятно тя ще приема и деца от селата от родопската яка, чиито родители работят в Пловдив“, допълни той.

„Децата ще се радват на модерна, удобна база, отговаряща на всички съвременни изисквания и мерки за енергийна ефективност“, уточни районният кмет Борислав Инчев.

Бараките тип „пионер“ ще бъдат премахнати. Те са много неефективни, защото отоплението през зимата се извършва единствено с калорифери Общо в момента в детската градина се помещават три групи със 70 деца.

Вече се обмислят детайлите по вътрешния интериор на помещенията за отделните групи.

6,746 total views, no views today