Начало Пловдив днес Инспектираха строителството на новата детска градина в квартал „Коматево“

Инспектираха строителството на новата детска градина в квартал „Коматево“

cdg_komatevoНовото крило на детска „Ралица“ е вече с излети бетонни колони на стените. Това видяха по време на проверка кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Южен“ Борислав Инчев. Сградата ще бъде на два етажа с топла връзка към основната. Тя е предназначена за 4 допълнителни групи или за общо 100 деца от района.

Бараките тип „пионер“ ще бъдат премахнати, за да се осигурят нормални, съвременни условия за малките. Обмисля се възможността за поставяне на слънчеви колектори за подгряване на топлата вода, което ще допринесе за икономии.

Новото крило ще отговаря на всички необходими изисквания за детска градина.  Сградата е проектирана с три входа – по един за двете яслени групи на първи етаж и един общ вход за двете градински групи, разположени на 2-я етаж. И трите входа ще са достъпни и чрез наклонена рампа.

След общия вход следва фоайе, стълбище за втори етаж, помощно помещение. За осигуряване на достъп до 2-я етаж на деца в неравностойно положение е предвидено използването на устройство за изкачване на стълби за инвалидни колички.

Поради спецификата на строителството, площадките за игра ще бъдат завършени след събарянето на дървените бараки.

Осигуреното финансиране е на стойност – 1,2 милиона лева от бюджета на Община Пловдив.

 

4,906 total views, no views today