Начало Пловдив днес Интелигентно сметосъбиране подобрява качеството на услугата в Пловдив

Интелигентно сметосъбиране подобрява качеството на услугата в Пловдив

nagrada_inovativna_obstina

Монтирани върху контейнерите за смет по ул. „Иван Вазов“ датчици следят доколко са пълни с отпадъци, като чрез мобилно приложение контролът може да се извършва във всеки един момент.
Въвеждането на така нареченото „умно сметосъбиране“ /Smart waste management/ е сред постиженията, с които Община Пловдив спечели националния приз „Най-иновативна община“ на Асоциацията на Българските градове и региони.
„Това ще доведе до още по-добро качество на услугата по сметосъбирането. Точната информация ни дава възможност за гъвкави решения, така че ако някой контейнер отново се напълни след редовното му обслужване по график, да реагираме своевременно“, коментира директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.
Подобни устройства предстои да бъдат монтирани и върху първите подземни контейнери в Пловдив, които сега се изграждат на ул. „Отец Паисий“. За удобство на гражданите там се предвижда да бъдат поставени и червени и зелени светодиоди, по които да се ориентират за степента на запълненост на съдовете за смет.
Националният приз „Най-иновативна община“ бе присъден на Община Пловдив и за постижения в дигитализацията на учебния процес, за свободни точки за достъп до интернет в градските паркове и др.
Асоциацията на българските градове и региони обяви своите годишни награди в края на миналата седмица в Разлог, по време на годишна среща на общините.

6,692 total views, no views today